Vælg en side
km3

Selv om vi primært skriver om hypnose på siden her, så skal der også være noget for dem, der enten ikke bryder sig om det eller ikke mener, at det virker. Derfor har vi her samlet tre gode alternativer til hypnose til dig, der ønsker at fordybe dig og måske blive dårlige vaner kvit. 

Læs med og find ud af, hvad du selv kan gøre for at bryde de negative cirkler og komme i gang med sundere og mere kvalitative aktiviteter i hverdagen. 

kvinde med cbd-olie

1. CBD-olie

Er du en af de mange danskere, der kæmper med angst, depression, stress eller lignende, så har du måske allerede hørt om cbd-olie eller hampeolie, som det også kaldes. Cbd-olie er i Danmark registeret som et kosttilskud, fordi der endnu ikke findes tilstrækkelige studier, der viser de mange gavnlige egenskaber olien har. 

Selve olien kommer fra hampeplanten, men den er udvundet på en måde, der gør, at det euforiserende stof thc, som er det, der fremkalder den berusende virkning af hash, ikke er til stede i olien. I stedet får du udelukkende de mange helbredsmæssige fordele, der siges at være ved olien. 

Der er rigtig mange anvendelsesområder, hvor det siges, at du kan få positive resultater af olien. Det gælder ikke bare psykiske sygdomme eller udfordringer, men også fysiske skavanker og kroniske smerter kan lettes ved at indtage dråberne. 

2. Musik

Musik kan noget, ikke meget andet kan. Musikken kan nemlig fremkalde eller forstærke vores følelser eller skabe en specifik stemning. Derfor er der også store helende kræfter i at spille og skabe musik selv. For nogle kommer det hel naturligt mens andre skal både øve sig og måske endda have undervisning for at komme frem til forståelsen for musikkens kræfter. 

Drømmer du om at lære at spille på et instrument, så er det en rigtig god ide at gå i gang, for det har ikke alene en helende effekt på psyken, det kan også virke afstressende og hjælpe dig med at opnå fordybelse og afslapning på samme måde som meditation og yoga. 

For rigtig mange er det en god ide at starte med et af de klassiske instrumenter som guitar eller klaver, både fordi der findes rigtig mange noder til netop de instrumenter, men også fordi der er lettere at finde undervisning – både på nettet eller i virkeligheden. Med guitaren får du en mulighed for at spille hjemme uden at forstyrre naboerne og guitaren er let at have med, når du skal på farten. På den anden side kan du let anskaffe dig et mindre keyboard med høretelefoner, hvis du ikke er til guitar og gerne vil have et instrument, der kan spille alle klassikerne.

Der er dog ikke noget i vejen for, at du vælger et mere utraditionelt instrument, hvis du drømmer mere om at spille tværfløjte eller trækbasun. Det er kun et spørgsmål om at kunne fordybe sig og have muligheden for at øve og spille, når du har lyst – uden at naboerne skal bruge ørepropper. 

akustisk guitar i stol

3. Jagt og natur

Det lyder måske uortodokst, når det kommer til hypnose og afslapning eller afskaffelse af dårlige vaner. Men, det handler i høj grad om, hvordan du går til det. 

For rigtig mange er jagt ikke et spørgsmål om, hvor mange og hvor store dyr der bliver nedlagt, men i stedet om hele oplevelsen og den natur, der omgiver dem, mens de er ude. Er du glad for naturen, og kan du lægge konkurrencen bag dig, så er der mange smukke og afslappende oplevelser at hente i naturen. Både, hvis du vælger at gå ud alene, men også, hvis du deler turene med andre. 

Har du en hund og et luftgevær eller en luftpistol, så kan du komme naturen meget nærmere og finde ro til bare at være og nyde. Rigtig mange finder specielt ro ved at have en firbenet følgesvend med, når de skal på jagt. Både af de helt praktiske årsager, men også fordi det er trygt og hyggeligt, at der er en ved din side på alle tider. Det giver både ro i hovedet, men også ro i kroppen, fordi du ikke skal koncentrere dig om andet end dig selv, hunden og naturen omkring jer. Du kan selv vælge, om det skal være en jagttur eller bare en almindelig tur i det smukke landskab.