Vælg en side
km3

De fleste er så heldige, at de generelt har det godt til hverdag, men en gang imellem kommer man også ind i perioder, hvor det bare er lidt sværere at få det hele til at hænge sammen. Man har ikke rigtig overskud og energi til noget, og det gør det altså også sværere at få hverdagen til at hænge sammen.

Men hvad kan man egentlig gøre, hvis man står i den type periode, som virker rigtig svær at komme ud af? Det vil selvfølgelig være meget forskelligt fra person til person, hvor meget der skal til, for det kan jo netop være, at problemet bunder i noget dybere. Men i hvert fald kommer der herunder nogle ting, du kan arbejde med for netop at give dig selv mere overskud i hverdagen.

Rutiner hjælper mange mennesker

Noget, som faktisk har vist sig at have en positiv virkning på rigtig mange menneskers liv, er rutiner. Det kan måske lyde lidt skørt, i hvert fald hvis man ikke er vant til at have så mange rutiner. Men rutiner er netop en måde at “planlægge” sig ud af nogle af de ting, som ellers kunne gøre, at man mister en del energi.

For eksempel er det rigtig fornuftigt at have nogle rutiner omkring søvn – altså at man cirka går i seng og står op på samme tidspunkt hver dag – det kan nemlig påvirke ens humør ret meget. Har du søvnproblemer kan du evt. Overveje en besøg hos en hypnotisør med erfaring indenfor netop det.

Det kunne desuden også være en meget fornuftig rutine, hvis man eksempelvis går en lang tur hver morgen eller eftermiddag.

Brug tid på ting og folk, som giver dig noget positivt

Udover at få nogle gode rutiner ind i sin hverdag, som netop kan give lidt mere overskud til det hele, så er det også vigtigt at tage et kig på nogle af de ting og mennesker, som man fylder sin hverdag. Det er nemlig hverken godt eller energigivende at bruge tid på hverken mennesker eller hobbyer, som kun gør en ked af det. Sørg i stedet for at bruge tiden på din lille bulldog, dine gode venner, der vil dig det bedste og de hobbyer, som du rent faktisk kan mærke giver dig et energiboost. Der er i hvert fald ikke nogen grund til at fylde sin hverdag med hverken aktiviteter eller mennesker, som er alt for energidrænende for hovedet.