Vælg en side
km3

At tage på arbejde er ikke lige nemt for alle. Der er nogle, der tager på arbejder fyldt op med selvtillid, hvilket både vil gøre dagen og formentlig også deres succes bedre. Og så er der selvfølgelig også rigtig mange, som føler, at de har svært ved at skinne igennem, fordi de bare ikke har nok selvtillid. Den følelse er ikke rar, og derfor er det en rigtig god at arbejde lidt med sin selvtillid i forhold til at lade den blomstre på arbejdspladsen – det vil gavne alle.

Vær åben overfor de andre

Noget, som ofte er et problem, når man døjer lidt med selvtilliden, er tanken om, hvad andre mon tænker om en. Hvis det er noget, man kan mærke fylder i arbejdslivet, så kan man prøve at være lidt mere åben for de andre. Folk kan nemlig tit mærke det, hvis man er nervøs og trækker sig ind i sig selv, og derfor vil man måske få en bedre følelse af også at være mere åben overfor de andre – også selvom man måske nogle gange synes, at det er grænseoverskridende at række ud på den måde.

Ikke læg låg på dig selv

Man skal dog også omvendt passe på med ikke kun at tænke på, hvad andre forventer af en. Noget af det vigtigste, hvis man gerne vil have bedre selvtillid, er netop, at man skal have det godt med sig selv og den måde, man gør tingene på. Man kan altid udfordre sig selv, men ikke så meget at det pludselig går ud over, hvordan man er som person. Det giver også selvtillid at stå ved sig selv!

Initiativer der bringer de ansatte sammen

Det er dog ikke kun den enkelte, der har ansvar for, at man kan trives og have det godt med sig selv på arbejdspladsen. Der skal også gerne skabes et miljø på arbejdspladsen, hvor alle har respekt for hinanden og accepterer hinanden for dem, der er. Der er eksempelvis nogle arbejdspladser, der prioriterer gode aktiviteter teambuilding som escape room, som netop gør, at de ansatte får nogle oplevelser sammen. Det er den slags oplevelser, der gør, at man kan få det bedre på arbejdspladsen, og at man derfor også har det bedre med sig selv på jobbet. Så hvis disse initiativer ikke allerede er der på din arbejdsplads, så er det måske noget, du i samarbejde med nogle af de andre ansatte kan foreslå.