Vælg en side
km3

Det at føde et barn er en af de mest naturlige ting, man som kvinde kan komme ud for. Andre har gjort det i årtusinder før dig, og andre kommer til at gøre det i lang tid efter. Det kommer du i hvert fald helt sikkert til at høre mange, som siger.

Det ændrer dog ikke på, at en fødsel også er en ret så voldsom ting. Hele din krop påvirkes, og du oplever smerter og ubehag. Du er også nødt til at give slip på kontrollen og overlade processen til læger og jordemødre, og det kan være rigtig svært for nogen. Har du et konfliktfyldt forhold til det at skulle føde, er du altså langt fra alene.

ked af det og bange

Mange frygter smerten

Det er især smerten, som mange kvinders frygt centrerer sig omkring. Du har sikkert hørt kvinder, der er mødre, snakke om, hvor vanvittigt ondt det gjorde. Fødselsscener afbilledet på film og i dokumentarer har sikkert ikke gjort dit billede mere rosenrødt.

Det har hensat dig i en tilstand af angst. Du får koldsved, hver gang du tænker på fødslen. Du har ikke lyst til at forberede dig eller planlægge den, fordi du helst vil glemme, at det kommer til at ske. Og hver dag hvor fødslen kommer nærmere, gør dig mere rastløs og nervøs.

Få hjælp til at slappe af omkring din fødsel

Det er frygteligt at gå rundt med de bekymringer og den frygt hver eneste dag. Især fordi det på ingen måde hjælper dig, når du skal føde – tværtimod vil det højst sandsynligt gøre fødslen sværere og mere hård. 

Men hvad kan du gøre? Et svar kunne være hypnose. Mange vordende mødre har med god erfaring brugt hypnose som en måde at finde ind til kernen af deres frygt og derigennem eliminere eller lære at håndtere den. Tag en snak med en dygtig hypnotisør – hun vil kunne fortælle dig om muligheder og behandlingsforløb.

hypnotisering

Associér fødslen med gode ting

Du kan også komme langt med positiv tænkning. Blandt andet kan du arbejde på at forbinde fødslen med alle de gode ting, der kommer til at ske bagefter. Her kan en side som denne være en god start.