Vælg en side
km3

Skaber hverdagen ofte stress og uro i kroppen? Føler du dig nogensinde indespærret og nærmest indespærret i dit eget hjem? Er det svært at finde plads til at få dit tiltrængte åndedrag i en travl hverdag? 

Så lyder det som om, at det ville være en god idé for dig at overveje indretningen i dit hjem. Dine hjemlige omgivelser har nemlig en virkelig stor indflydelse på, hvor meget ro du kan finde i hverdagen. 

Om du har plads til at bygge ud, eller om du må tænke omstrukturering eller omprioritering er egentlig underordnet, for der findes mange muligheder for at få bedre plads til sindsro og meditation. Her er en række forslag, som du kan overveje i dit hjem. 

Hvis du tænker, at det lyder dyrt og uoverskueligt, så frygt ej – det er nemlig muligt at bygge til meget overkommelige priser og så helt uden, at du endda behøver at løfte en finger. 

indendoers-hygge

Udendørs meditation og sindsro

Naturen har altid haft en helt særlig indflydelse på den menneskelige krop og sjælen. Det har været udspring til naturreligioner og naturmediciner siden tidernes morgen. Mennesket har brug for naturen omkring sig for at føle sig helt hjemme – om du så er bevidst om det i hverdagen eller ej. 

Så hvis du lever din hverdag i byens travle kaos eller tilbringer det meste af din hverdag indendørs blandt beton og mursten, så er det ikke underligt, hvis du føler, at dine meditative stadier ikke når deres højeste. 

Det kan være en rigtig god idé at udtænke planer om, hvordan du kan få mere natur ind i din hverdag. Om det er overvejelser omkring altanbyggeri, tagterrasser eller terrasser til haven i villaen, så kan det være en rigtig god idé at overveje, hvordan du kan få mere natur ind i hverdagen. Det er muligt at få bygget mange forskellige løsninger, og det er måske ikke helt så besværligt eller dyrt, som du forestiller dig, hvis du undersøger markedet godt.  

plads-til-yoga

Ombygninger eller renovering for bedre plads

Dit hjem kan føles trængt af mange forskellige årsager. Første trin kan være at rydde op i klædeskabe, møbler og unødvendig pynt på væggene. Jo mere rod du har i dit hjem, jo mere omklamrende og mindre vil hjemmet også føles. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage et kritisk syn på dit hjem, og de genstande og nip-ting der omringer dig. 

Men der er også nogle ting, som man ikke kan rydde sig ud af. Du kan have et nok så ryddeligt et hjem og stadie føle sig indespærret i hjemmet. 

Derfor kan du med fordel overveje, hvordan du kan udnytte dine kvadratmeter anderledes. Måske du har plads til at bygge ud, eller hæve loftet? Eller måske du kan nedlægge en væg, så lokalerne i lejligheden bliver mere åbne og der derfor kommer mere lys og luft igennem. Ellers kan du også undersøge mulighederne for at indsætte større vinduer for dermed at få mere lys ind. Større vinduer kan også være en måde at lukke mere natur og frihed ind i dit hjem.