Vælg en side
km3

Selvom at mange måske ikke tror, at hypnose er noget for dem, så kan hypnose hjælpe på mange ting. Det er derfor muligt at bruge hypnose i hverdagen til at overkomme hverdagen udfordringer og problemer. I denne artikel vil du få et indblik i, hvad hypnose er, og hvordan denne behandlingsform kan være med til at gøre din hverdag bedre.

Hvad er hypnose?

Med hypnoterapi kan man få forbindelse til sin underbevidsthed. Selvom at dette lyder lidt skræmmende og mærkeligt, så er det faktisk ikke så fremmed for os. Det er nemlig vores underbevidsthed, der arbejder, når vi dagdrømmer eller falder i staver. Gennem en rolig og afslappende samtale prøver hypnoseterapeuten at få forbindelse til underbevidstheden og ændrer på nogle tanker i vores hoved.

Det er derfor på ingen måde farligt eller skræmmende at være til hypnoterapi, og det er kun på fjernsyn, at man vågner op og siger som en kylling – dette sker ikke i virkelighed. Når man prøver at ændre de tanker, som man har i sin underbevidsthed, kan man dermed ændre dem til noget mere positiv, og netop derfor kan mange personer have gavn af hypnose.

Bliv mere fokuseret

Hypnose kan hjælpe på mange ting, og et af de områder, hvor hypnoterapi er særligt effektivt er på at mere fokuseret. At være i hypnose er en dejligt afslappende tilstand, og det er derfor både utroligt behageligt at få denne behandling, og derudover kan den være utroligt effektiv. Du aftaler med din behandler, hvilke problemer du oplever i hverdagen, og I sammensætter derefter din behandlingsmetode.

Hvis du f.eks. har problemer med at være ukoncentreret, har tankemylder og f.eks. ikke kan tage dig sammen, så kan du nyde godt at hypnose. Behandleren vil prøve at ændre dit mindset og dine egne tanker, som måske sætter en stopper for dig selv i hverdag.

pige i seng

Undgå dårlige vaner

Hypnose er for alle mennesker, og det er derfor en myte, at det kun er nogle mennesker, der kan blive hypnotiseret. Hypnose er også utroligt effektivt til at undgå dårlige vaner. Måske synes du, at du spise for mange snacks, ser for meget porno, ryger for meget eller sover for lidt. Hypnose kan i disse tilfælde være med til at gøre dit sind stærkere, og derudover være med til at holde dig fokuseret på dit mål om f.eks. at stoppe med at ryge.

Bliv mindre stresset

En anden ting, som hypnose kan hjælpe på, er stress. Ofte ved man ikke selv, hvordan stress opstår, eller hvordan man skal få det til at gå væk igen. Stress er en mental sygdom, og det kan derfor være utroligt svært at indse, at man overhovedet er syg. Men man kan blive meget syg af stress, og derfor kræver denne sygdom behandling. Hypnoterapi arbejder med det mentale og med underbevidstheden, og netop derfor er denne behandlingsform meget effektiv til stress. Stress kan både udløses, hvis man er presset på arbejde eller privat, men derudover kan det også udløses af en bestemt begivenhed såsom et dødsfald eller f.eks. en skilsmisse. Sygdommen stress er derfor meget individuel, og den rammer også personer på meget forskellige måder. Dette kræver også en individuel behandlingsform, hvor behandleren sætter dig og dine tanker og udfordringer i fokus. Hypnose er derfor perfekt, da denne behandlingsform kun omhandler dig. Det handler om, at du kan få kontakt med dine egne tanker i din underbevidsthed, så egentligt er hypnoterapeuten bare et mellemled mellem dig selv og dine tanker.