Vælg en side
km3

Hypnose kan kurere mange ting, men en god nattesøvn er helt essentiel for at din hverdag kan fungere. Hvis du ikke sover nok om natten, vil du føle dig træt, og det kan være svært at magte dagens opgaver. Du bliver dårligt til at koncentrere dig, og du vil have besvær ved at tage beslutninger. Nattesøvnen giver dig energien til den næstkommende dag, og derfor er det vigtigt, at du får de 7-9 timer som det anbefales. Det nytter ikke noget at leve på kaffe og energidrikke, for de vil aldrig kunne skabe den samme effekt som en lang nats søvn. Læs med her, og hør mere om vigtigheden af en god nattesøvn. 

Motion

Sådan skaber du de bedste vilkår for en god søvn

Ligger du og vender og drejer dig hele natten? Måske kan du ikke finde ro, fordi der er nogle forskellige faktorer, som holder dig vågen. Det kan eksempelvis være, at der er for varmt på dit værelse. En lav temperatur på soveværelset, medvirker til en god nattesøvn. Det kan også være at du mangler komfort. Det er vigtigt, at du har en god madras og noget lækkert sengetøj. Du kan eventuelt anskaffe dig en dyne med kugler. Det vil give dig en rar tryghedsfølelse, og hjælpe dig med at sove igennem om natten. Derudover er det en god idé at stoppe med at ligge med telefonen sent om aftenen. Det blå lys fra telefonen holder dig nemlig vågen. Læs i stedet en god bog, eller lyt til en podcast. Til sidst kan det være en dårlig idé at drikke alkohol eller koffein lige inden sengetid. Disse to stoffer kan nemlig lave ændringer i din søvncyklus, og holde dig vågen. 

Dyrk motion i løbet af dagen 

Hvis du ikke har dyrket nok motion i løbet af dagen, kan det være svært at falde i søvn. Selvom hjernen måske er træt, betyder det ikke, at kroppen er det samme. Du kan eventuelt dyrke yoga inden sengetid. Så får du strakt alle musklerne ud, og brugt nogle kræfter. Hvis yoga ikke lyder som noget for dig, er der mange andre sportsformer du kan dyrke. Du kan eksempelvis starte til kickboksning eller badminton. Der er mange muligheder, så det handler bare om at finde den sportsgren som passer bedst til dig. 

afslapning

Find info online – eller skriv selv om det

Du kan eventuelt søge på forskellige hjemmesider, og få mere viden om de forskellige sportsgrene. Det kan også være gavnligt at gå til en holdsport. Med holdsporten får du nemlig også et stærkt fællesskab. Når man er sammen om sporten, skaber det et stærkt bånd mellem holdmedlemmerne. Hvis du selv ved en masse, kan du starte din egen hjemmeside om det. Du skal blot have en DNS og have opsat din helt egen hjemmeside. Så kan du begynde at dele din viden til alle, der vil læse med.