Vælg en side
km3

Hvis du går rundt med problemer, som du ikke føler at hypnosen hjælper på, så kan det være, at du skal forsøge med zoneterapi. I denne artikel får du indblik i, hvad zoneterapi går ud på, hvordan det virker, og hvilke problemer det kan afhjælpe. 

Du kan desuden bestille en tid hos zoneterapi Vordingborg eller hos en anden behandler, der tilbyder zoneterapi. Her kan du også stille spørgsmål og snakke med behandleren om, hvilken løsning der passer til dig. 

Hvad er zoneterapi?

I korte træk er zoneterapi en form for behandlingsmetode, hvor behandleren udfører nogle tryk bestemte steder på kroppen for at påvirke et andet sted i kroppen. Vores kroppe er ret fascinerende skruet sammen, og derfor kan et tryk på fx fødderne få en spænding til at lette et sted i skuldrene. 

De fleste former for zoneterapi foregår med tryk på fødderne, men der findes også behandlinger med tryk på ører, i ansigtet eller på hænder. Alt sammen afhængig af, hvad problemet indebærer. 

Bare fødder

Hvordan virker zoneterapi? 

Som skrevet består kroppen af alle mulige dele, der er forbundet på forskellig vis. En zoneterapeut ved alt om, hvordan kroppen er forbundet og ved derfor, at et tryk under tåen kan påvirke en spænding et andet sted i kroppen. Det er altså det, du kommer til at blive udsat for hos en zoneterapeut. Det er zoner, oftest under fødderne, som stimuleres og fjerner noget, der kaldes energiblokeringer. Dette kan påvirke nervesystemet, så kroppens kredsløb stimuleres, immunforsvaret bliver stærkere og affaldsstoffer frigives. 

Det vil sige, at zoneterapi kan hjælpe på stort set alle problemer, om det er spændinger, eller det bare er vedligeholdelse af et godt helbred. 

Er zoneterapi farligt? 

Nej, zoneterapi er på ingen måde farligt. Det er faktisk en af de mest nænsomme former for behandling. Og så er det også ret lækkert og afslappende og minder i høj grad om en god fodmassage. Du kan derfor med fordel også få zoneterapi, hvis du er gravid. 

For nogen kan det dog godt gøre en smule ondt at få foretaget zoneterapi, fordi trykkene kan mærkes andre steder i kroppen, hvilket ofte steder der er ømme. Men hvis noget gør ondt, skal man blot bede zoneterapeuten om at tilpasse trykket. 

Fødder på strand

Alternativer til zoneterapi

Nogle zoneterapeuter kan også tilbyde massage eller akupunktur. Massagen kan være lækker, hvis der er tale om spændinger bestemte steder i kroppen, som kræver ekstra blodtilførsel og varme for at gå væk. 

Akupunktur kan især være et godt supplement til zoneterapien. Her indføres nogle meget tynde nåle bestemte steder i kroppen, enten der hvor problemet er, eller et sted der er forbundet dertil. Det lille stik kan således løsne op for alt fra hovedpine til muskelspændinger.